مطالعات دینی و هوش محاسباتی

همایش هوش محاسباتی سال 2020

فصل ویژه فراخوان مقاله

" مطالعات دینی و هوش محاسباتی"

سردبیران مهمان

دکتر بهروز مینایی بیدگلی، دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران

دکتر عبدالحمید واسطی، استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مقدمه

این فصل با هدف گردآوری صاحب نظران، محققان و متخصصان هوش محاسباتی به منظور معرفی و تبیین آخرین دست­آوردهای این شاخه در حوزه مطالعات دینی برگزار می­گردد. امروزه پیشرفت فناوری­های هوش محاسباتی علی الخصوص در حوزه پردازش آماری و معنایی داده­های مختلف و از طرفی وجود لایه­های معنایی ناپیدا و عمیق متون دینی، محققان را بر آن داشته است که به بررسی بیشتر در این حوزه و کشف گزاره­ها و قواعد حاکم بر این متون بپردازند. کشف مطالب و لایه­های معنایی جدید از داده­های این حوزه می­تواند در تعمیق باورهای دینی و کاربست آن در زندگی نقش مهم و بسزایی داشته باشد.

از تمامی پژوهشگران، دانشگاهیان و متخصصان دعوت می­شود تا با ارسال مقاله و شرکت در همایش با تبادل یافته­های پژوهشی و کاربردی خود موجب پرباری و اثربخشی این فصل از همایش در راستای اهداف آن باشند.

زمینه­های علمی فصل

همایش هوش محاسباتی در شاخه­های زیر (که صرفا به آنها محدود نمی­شود) مقالات را بررسی و برای ارائه (شفاهی و پوستری) و چاپ در مجموعه مقالات همایش انتخاب خواهد کرد.

-     بازیابی اطلاعات، جستجوی لفظی

-     یافتن مشابهت­های لفظی میان متون دینی

-     انواع نشانه­گذاری­های دینی خودکار

- تشخیص متون دینی از غیر آن به لحاظ لفظی

- یافتن گویه­های آماری مختلف از متون دینی

-     یافتن آماره­های توصیفی و استنتاجی از متون دینی

-     یافتن روابط آهنگین (ضرب آهنگ) حاکم بر متون دینی

-     جستجوی معنایی متون دینی

-     یافتن مشابهات معنایی متون

-     یافتن دلالت معنایی متون بر مفاهیم خاص (بشارت، انذار، بهشت، جهنم، خدا، پیامبر و ...)

-     یافتن موضوعات کلیدی متون دینی

-     ترجمه و تفسیر ماشینی متون دینی

-     ساخت و معرفی گراف دانش و آنتولوژی­های مختلف در حوزه مطالعات دینی

-     روابط میان رویدادهای مهم دینی و بررسی ترتیب وقوع آنها

-     کشف روابط و قواعد حاکم بر عددها و واژه­های مقدس دینی

-    کشف روابط آماری میان تکرار، جایگشت و ترتیب واژه­ها و علائم دینی

-     کشف گزاره­ها و باورهای جدید از متون دینی

-     کشف گزاره­های متناقض از متون دینی

-     ساخت درخت استدلال یک گزاره خاص

-     یافتن دلالت معنایی بر یک گزاره خاص

ارسال مقاله

مقالات می­بایست حداقل 4 و حداکثر 6 صفحه بوده و صرفا از طریق سایت کنفرانس ثبت و ارسال شوند. مقالات باید به قالب نگارش ارائه شده در سایت کنفرانس به نشانی https://cfis2020.um.ac.ir تهیه گردند. در صورت وجود هر گونه سوال در مورد نحوه ارسال مقاله، نویسندگان می­توانند با سردبیر مهمان از طریق ایمیل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در ارتباط باشند.

Sponsors / Supporters

LOGOs-New